Reportage

Expo HMC

Deze drie portretten van Edith, Jan en Nicole maken deel uit van een expositie van elf portretten van mensen die elk, moedig, hun verhaal vertellen over hoe zij hun leven vormgeven na het hebben of gehad hebben van kanker. Deze expositie is tot stand gekomen door een samenwerking van Vereeuwigd (Vereeuwigd.nu) en het Informatieplein Oncologie van het HMC Antoniushove te Leidschendam (4 Febr -7 April 2019)

Marijke Bakker voor Vereeuwigd

Marijke Bakker heeft zich laten portretteren voor de website van Vereeuwigd.nu, waar ernstig zieke mensen of zij die een ernstige ziekte overwonnen hebben hun levenslessen en inzichten delen om iedereen te inspireren het leven met nog meer aandacht en liefde te leven. 

Jan en Piet Museum

Deze reportage geeft een beeld van het 'Jan en Piet Museum', waar Jan Heijer en Piet Zwaansdijk elke maand kunstenaars de gelegenheid geven kunst te exposeren en waar zij tevens hun eigen ateliers hebben. Jan en Piet betekenen hiermee veel voor de kunstwereld in Haarlem en omstreken. Niet in het minst ook vanwege de intrigerende kunst van eigen hand en de prachtige decors die zij gemaakt hebben voor veel theatergezelschappen. Het 'Jan en Piet Museum' ademt creativiteit en er heerst een bijzondere sfeer door enerzijds de wonderbaarlijke en vaak ook bizarre kunst en anderzijds de bijzondere mannen die Jan en Piet zijn. Deze serie foto's is een poging een indruk te geven van hun creatieve wereld.

Deze reportage is onderdeel van een expositie met schilderijen van Vera Bruggeman in De waag, te Haarlem, van 21 September - 8 Oktober 2017

Het Jan en Piet Museum is te bezoeken op Dijkstraat 10 te Haarlem, www.janenpietmuseum.nl

Verzamelen

Wanneer liefhebberij het huis overneemt...

 

2015

Hart Werk & Kunst in samenwerking met KZOD

Kunstenaars, met en zonder een verstandelijke beperking, werken twee aan twee en inspireren elkaar tot het creëren van prachtige kunst.

 

In opdracht van KZOD

September-November 2015

 

In verband met Copyright dat ligt bij Elly Godrie en de privacy van de geportretteerden, is het niet toegestaan om beelden van deze website zonder uitdrukkelijke toestemming van Elly Godrie te gebruiken.